3 stvari koje bi trebali napraviti prije stavljanja svoje nekretnine na prodaju

Prodaja nekretnina Makarska

Uspješna prodaja nekretnine zahtjeva kvalitetnu prezentaciju nekretnine. Veliki broj potencijalnih kupaca prije samog obilaska nekretnina koje ih interesiraju, izdvoji nekretnine koje su im privlačne upravo putem naše web stranice. Pri tom su im slike nekretnine i sama virtualna prezentacija nekretnine koja im se nudi vrlo bitne.

Prije nego svoju nekretninu stavite stavite na prodaju potrebno je obaviti određene radnje kako bi Vaša nekretnina mogla biti prezentirana na najbolji mogući način. Bitno je pokazati kupcima da imate nekretninu o kojoj se brinete, koju održavate i koju cijenite. Posvetiti malo vremena pripremi nekretnine za slikanje i prezentaciju ima velik utjecaj na privlačnost nekretnine potencijalnim kupcima, koji svoj prvi obilazak rade pregledom naše web stranice i gledanjem slika te na osnovu toga odlučuju koje nekretnine su uopće vrijedne njihova vremena.

3 bitne stvari za obaviti prije stavljanja nekretnine na prodaju

1. Temeljito očistiti prostor i osloboditi ga nepotrebnih stvari

Ovo je vrijeme i prilika za ozbiljno proljetno čišćenje, bez obzira koje godišnje doba je vani. Izbacite sve nepotrebne stvari iz nekretnine; ormare, ladice, suvišnu odjeću, stari neželjeni namještaj. Donirajte u dobrotvorne svrhe, unajmite skladišni prostor ili garažu za privremeno sklanjanje stvari, definitivno je bolje ako se vaša nekretnina čini prostranom, bez obzira na njenu kvadraturu. Čak i mali prostori mogu izgledati prostrani i optimalno iskorišteni. Sklonite suvišne proizvode iz kupaone, barem za slikanje, ako prodajete nekretninu u kojoj stanujete. Ako zidovi dugo nisu farbani ne bi škodilo ni obnoviti boju. To će nekretnini svakako dati svježinu.

2. Obaviti odgađane popravke

Ovo je idealno vrijeme za obaviti sitne popravke ili unajmiti kućnog majstora da riješi sitnice koje bi mogle smetati kupcima i utjecati na cijenu nekretnine. Obnovite silikon u kupaoni, popravite otvore koji se teško zatvaraju ili otvaraju, zamijenite žarulje, očistite žlijebove i ulaz u kuću ili stan. Kupci žele vidjeti nekretninu o kojoj se vodi briga.

3. Urediti okućnicu ili balkon

Ukoliko prodajete kuću posvetite malo pažnje okućnici, vrtu ili bazenu. Obrežite grmove i stabla, pokosite travu, zasadite pokoju sezonsku biljku koja će kući donijeti malo boje. Obzirom da se nalazimo na Makarskoj rivijeri, idealno bi bilo kad bi u vrtu imali pokoju mediteransku biljku poput lavande, ružmarina, maslinu ili slično. Ako pak prodajete stan, đirani na balkonu uvijek čine nekretninu veselijom i privlačnijom. Čak i pokoja biljka u dnevnom boravku može dosta obogatiti prostor.

Naša agencija za posredovanje nekretnina, Albedo nekretnine Makarska, može Vam pomoći u pripremi nekretnine za prodaju. Albedo tim toplo Vam preporuča tvrtku za održavanje nekretnina Riviera Vibes, našu sestrinsku tvrtku koja za Vas može organizirati sve potrebne popravke, pripremiti nekretninu za prezentaciju i slikanje, pa čak i organizirati unutarnji dizajn Vaše nekretnine na najlaskaviji mogući način. Nadamo se da će Vam naši savjeti koristiti. Uspješno prodajemo nekretnine na Makarskoj Rivijeri od 2005. godine.