Sutivan je mala otočka općina smještena na sjeverozapadnom bračkom primorju, upravo sučelice Splitu. Od Splita je udaljen 13 kilometara s kojim ima neprekinute veze sve od njegova nastanka.

pregledajte nekretnine

Sutivan je mala otočka općina smještena na sjeverozapadnom bračkom primorju, upravo sučelice Splitu. Od Splita je udaljen 13 kilometara s kojim ima neprekinute veze sve od njegova nastanka.
Dok je rimski car Dioklecijan gradio palaču u Splitu, jedan od njegovih dostojanstvenika gradi svoju u Sutivanu ispod današnjih Kavanjinovih dvora. Slijedom tih povijesnih tragova, može se govoriti o 1700-toj godišnjici života u Sutivanu – ime koje je mjesto dobilo po sv. Ivanu Krstitelju.Danas je Sutivan malo pitomo mjesto mediteranskog ugođaja s lijepim pošumljenim  plažama i šetnicom koja se proteže od Lučice do uvala Likve, Prbuje, Stinive, Stipanske, Male Tihe i Vičje luke. U spomenutim uvalama nalaze se prekrasna kupališta gdje svaki posjetitelj može pronaći mir i prekrasno prirodno okruženje istinskog mediteranskog ugođaja.Stanovništvo Sutivana povijesno je vezano uz poljoprivredu, ribarstvo i pomorstvo. Poljoprivreda je i danas razvijena, zahvaljujući plodnim poljima i marljivom stanovništvu.
Sutivan je okružen prastarim maslinicima i lijepim vinogradima do kojih se dolazi uređenim poljskim putevima, koji su ujedno pješačke i biciklističke staze veoma pogodne za sport i razonodu.
Danas se Sutivan razvio  moderno turističko odredište orjentirano obiteljskom, sportskom i rekreativnom turizmu. Preko 2000 kvalitetnih postelja u privatnim kućama i vilama spremne su primiti sve one koje žele posjetiti ovo prekrasno mediteransko mjesto.
Zbog klimatskih pogodnosti i raznolikosti ponude, gosti u Sutivanu mogu boraviti tijekom cijele godine.
Svake se godine u srpnju u Sutivanu održava svjetski poznati Festival ekstremnih sportova, ‘Vanka regule’, turniri u nogometu i boćanju.
Posebna valja naglasiti Park prirode Sutivan, izvanredno izletište i mjesto pogodno za odmor i zabavu mladih i onih starijih. U svojoj ponudi Park prirode Sutivan ima obilazak zoološkog vrta, igrališta za rekreaciju (boćanje, košarka, mali nogomet, odbojka na pijesku i sl.) i odmor uz fontanu s odličnom ponudom pića i jela s roštilja.

Izvor - Bracinfo.com

replica watches uk
replica watches sale
replica watches uk
chanel replica uk
chanel replica handbags
fake swiss watches