Imati nekretninu u Drveniku želja je mnogih koji su posjetili ovo idilično mjesto Makarske rivijere. Stanovnici Drvenika, međutim, rijetko daju svoje nekretnine na prodaju pa je prava prilika pronaći prvoklasne apartmane na prodaju u Drveniku.

U Drveniku ćete istinski uživati u prekrasnoh hrvatskoj obali. Mjesto se sastoji od dva naselja, Gornje i Donje Vale. Prekrasne kućice okružene su borovinom, a s bistrim morem povezuju ih šarmantne šljunkovite plaže. Koliko god je divno danju odmarati na ovim plažama, toliko su romantične i opuštajuće večernje šetnje mjestom.

Drvenik svojim posjetiteljima priča i svoju povijesnu 'štoriju'. Tu je crkvica Svetog Jurja i 15. stoljeća. Iznad naselja je tvrđava koja podsjeća na borbe s Turcima. Čovjek kojem možemo zahvaliti uvođenje hrvatskog jezika u službenu uporabu, Stjepan Ivičević rodio se baš u Drveniku. Njegova rodna kuća danas je jedna od kulturnih i povijesnih vrijednosti mjesta koja se nalazi na samoj obali.

Drvenik je u današnje doba doista savršeno mjesto za pobjeći od užurbanog gradskog života i uživanje u prirodnim ljepotama. Pritom se ne morate odreći kontakta sa svijetom. Drvenik je jedno od rijetkih mjesta na hrvatskoj obali koje ima slobodnu wi-fi mrežu.

Iz Drvenika možete svakodnevno uživati u prekrasnom pogledu na Hvar, Korčulu, Brač i Pelješac. U Donjoj Vali nalazi se i pristanište s kojeg nekoliko puta dnevno polazi trajekt za Korčulu i Sućuraj na Hvaru.

10