Makarska je slikovit mali grad u srcu Dalmacije, mnogima drag zbog svog nesvakidašnjeg krajolika i veličanstvenih panoramskih scena mora i planine. Ovaj fascinantni spoj masivne planine koja uranja u more, kao i kilometarske plaže od bijelog žala učinili su Makarsku jednom od najpopularnijih destinacija na Jadranu.

Mnogi Makarsku smatraju svojim drugim domom, čak toliko da su se odlučili na kupnju nekretnine u Makarskoj kako bi tijekom cijele godine mogli uživati u mjestu gdje se osjećaju ugodno i opušteno.

Makarska je u Hrvatskoj i u svijetu dobro poznata po svojoj prekrasnoj šetnici, rivi s palmama, i prirodnoj luci koju štite poluotoci Osejava i Sv.Petar. U Makarskoj luci mnoge jedrilice i luksuzne jahte pronađu svoje uporište tijekom ljeta. Centar Makarske bogat je primjercima tradicionalne dalmatinske arhitekture. Očaravajuće je iskustvo prošetati Kalalargom, ili širokom ulicom, koja je u stara vremena bila glavna Makarska ulica, a koju prati niz stoljetnih kamenih kuća, sve do glavnog trga nazvanog po jednom od najpoznatijih Dalmatinskih pjesnika, fra Andriji Kačiću Miošiću. Kačićev trg doista je centralno mjesto ovog dalmatinskog grada, gdje se često održavaju koncerti i predstave u kojima uživaju brojni posjetitelji, ali i mi Makarani.

Ovaj dio Jadranske obale uistinu je neobičan svima koji nisu odrasli ovdje. Iznad Makarske nadvila se impresivna planina Biokovo, koju na mjestima od direktnog spuštanja u Jadransko more dijeli samo Jadranska magistrala. Iako ovakva strma konfiguracija terena može predstavljati izazov u gradnji, upravo zahvaljujući takvom terenu vlasnici nekretnina u Makarskoj mogu uživati u beskonačnom panoramskom pogledu na more i otoke.

Nema većeg gušta od dana koji počinje na vlastitoj terasi uz laganu kavicu ili čaj, gledajući spektakularan izlazak sunca i uživajući u posebnom mirisu koji samo Jadransko more nosi, ili pak završava uživajući u večernjoj čaši vina na toj istoj terasi promatrajući sve nijanse crvene i narančaste koje sunce promijeni dok zalazi i kao čarolijom nestaje u moru iza otoka Brača.

Nekretnine u Makarskoj vrlo su tražene, po nekim anketama čak najtraženije u Hrvatskoj, odmah iza nekretnina u Dubrovniku jer je ovo područje koje je očaralo toliko puno posjetitelja da mnogi žele dio ovog blaga za sebe.

Detaljnu ponudu nekretnina u gradu Makarska, koje se nalaze u prodaji agencije za nekretnine Albedo, možete pogledati ispod, na ovoj istoj stranici, a za ponudu drugih izvrsnih nekretnina na Makarskoj rivijeri kliknite ovdje.

105

Istaknuto